LCHF Köttbullar på Fiberhusk
Recept från Husk.se
Ingredienser
- 600 g Kött- eller Blandfärs
- 1 st Ägg
- 0,75-1 msk Fiberhusk
- 0,5 st Gul lök
- 1 dl Grädde (går att byta ut med mjölk)
- 1 nypa Salt & Peppar
Instruktioner
- Vispa ihop fiberhusk, salt & peppar med vispgrädden, låt det stå och tjockna på sig i 5-10 minuter. Det ska vara lite tjockare än gröt, blir det för tjockt kan du tillsätta mer grädde.
- Finhacka och stekt löken.
- Blanda alla ingredienser väl. Forma köttbullarna med händerna.
- Stek i smör för bästa smak, var inte rätt att steka på dom lite längre än vanliga köttbullar. Går även att ugnssteka i mitten av ugnen på 225 grader i 30-35 minuter.
Tips
Skölj händerna med kallt vatten ibland så fäster sig inte färsen på händerna lika lätt!
Serveringsförslag
Jag serverade mina med wookgrönsaker och kantarellsås.
Köttbullar blir så mycket godare med sås, håller du inte med?