Glutenfri semla

Glutenfri Semla på Fiberhusk

Glutenfri semla

Glutenfri Semla på Fiberhusk

Viktor på Husk.se
Glutenfri Semla på Fiberhusk är en hälsosam och välsmakande variant av den klassiska semlan. Istället för att använda vanligt vetemjöl, innehåller detta recept fiberhusk.

Recept från Husk.se

Total tid 2 timmar
Måltid Efterrätt
Extra Glutenfritt
Portioner 12 semlor

Ingredienser
  

  • 75 g Smör
  • 2,5 dl Mjölk
  • 25 g röd Jäst (för söta degar) ca en halv fyrkant
  • 1 msk Fiberhusk
  • 6 dl glutenfri Mjölmix
  • 0,5 dl Strösocker eller Sirap
  • 1 st Ägg
  • 1 krm Salt
  • 1 tsk stött eller mald Kardemumma
  • 1,5 tsk Bakpulver

Fyllning

  • 0,5 dl Mjölk
  • 100 g Mandelmassa

Topping

  • 3 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl Florsocker

Instruktioner
 

  • Smält smöret och blanda det med mjölken i en bunke, känn av så blandningen är inte är varmare än kroppstemperatur. Lös sedan upp jästen och blanda i fiberhusk.
  • Blanda socker, mjölmix, kardemumma, salt och bakpulver och tillsätt det sedan i bunken med smör och mjölk.
  • Arbeta degen till den är smidig, täck sedan över degen och låt den jäsa i ca 30 min.
  • Dela degen i 8-12 lika stora delar, rulla till bullar och lägg på en plåt. Täck sedan över och låt jäsa i ca 20-30 minuter till.
  • Pensla bullarna med uppvispad äggvita och grädda i mitten av ungen i ca 10 minuter. Täck över bullarna medans dom svalnar.
  • Skär av ett lock och gröp ur ett hål i bullarna. Blanda det du gröp ur med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
  • Vispa och spritsa ut grädden alternativt lägg ut en klick på varje bulle. Lägg på locket och pudra över florsocker med en sil eller gaffel.